fbpx

Sport iarna: sfaturi, idei, echipamente

coperta blog sport iarna andu

Sport iarna: sfaturi, idei, echipamente

Din experiența noastră și din tot ce ne arată internetul, parcă noi toți ne putem împărți în cinci categorii, în funcție de ce ne imaginăm când auzim: sport iarna. 

Sunt cei care instant văd asta….

Pentru că de aceea este numit sport alb. Și poate vom avea ocazia să îl și practicăm. Dar sunt și cei care visează la asta…..

Ca sport preferat de iarnă, a sta cu o cană caldă de ceva în mâini și o carte bună sună bine, dar dacă nu vrem probleme în primăvară, obiceiurile ar trebui să includă și ceva mișcare. 

De aceea, sunt mai mulți cei care deja văd în asta….

Motivul pentru care nu pot să se țină de o rutină, adică să nu meargă la sală, pe circuit, în parc, oriunde determinarea sare de la partener la partener de antrenament. 

Și la toți poate ne e dor de asta…

Dar ce putem face azi, acum, și toată iarna, este asta: 

Să ne echipăm și să facem sport iarna, în continuare, de acasă chiar, pentru că este mai mult decât necesar, e o scăpare și soluția preventivă contra multor dereglări fizice și psihice. 

Pentru noi și copiii noștri, pentru situația în care suntem și presiunea care se adună, pentru toate momentele de pauză care au nevoie de un restart, trebuie să facem sport și iarna.  

Și poți, cu aceste 3 idei practice, aproape de casă, în casă și la un pas distanță, ca să-ți devină obicei, după 21 de zile de repetiție. 

Cele 3 idei pentru chef de sport iarna: 

1.Fitness sau dans sau tot ce poți face din joacă, din nevoie de relaxare sau antrenament plin de mișcare. Noi la Andu avem o rubrică întreagă dedicată provocării #rămâiactiv. 

Și cele mai indicate echipamente sunt cele rezistente la activitatea pe orice material, ușor de îmbrăcat, comode și atractive, ca să arate bine și în poza de după sau din timpul. 

Mai sus, cea mai nouă colecție de echipament pentru fitness, pentru care am ținut cont de toate detaliile mișcărilor tale, și care te susțin să îți depășești potențialul.   

Și Treningul feminin Athletic Performance Negru+Alb, pentru cele mai cool mișcări de dans sau intense exerciții. 

2. Urcatul scărilor efective sau create de tine – pentru un antrenament care se folosește de greutatea propriului corp, dar nu departe de casă. Fie la bloc, fie în casă, fie pe trepte inventate, poți să te menții în formă iarna aceasta.

 

Pentru asta, alege echipament care îți lasă libertate de mișcare.

Mai sus vezi cel mai nou echipament sportiv Andu, creat în colaborare cu baschetbalistul Vlad Moldoveanu. Un brand mereu în mișcare, cu origini de campion. Vezi produsele Vârful Moldoveanu pe site. 

Și alege și un hanorac dacă ieși afară pentru tura de urcat scări.

Atenție însă: dacă improvizezi scări în casă, atunci vezi ca înălțimea lor să nu fie exagerată și să facă mai mult rău decât bine. 

Alege un loc care îți permite să lași greutatea pe un picior sau să faci fandarea cu corpul, în siguranță. 

3.Alergatul pe zăpadă – ideal pentru faptul că trebuie să fii atent ca să eviţi zonele cu pojghiţă de gheaţă, deci mușchii stau constant conectați, plus alergarea, duc la o ardere a caloriilor mai intensă (aproximativ 100 de calorii la un kilometru şi jumătate).

Se consideră că un program regulat de jogging poate mări speranţa de viaţă cu 6 ani pentru un bărbat şi cu 5 ani pentru o femeie.

Iarna, multe persoane fac greșeala de a se îmbrăca prea gros. Ce vezi mai sus este echipamentul perfect, chiar și iarna, datorită materialului 95% bumbac Andu Sports. Vezi și cele mai călduroase hanorace, ușoare ca fuga spre casă. 

Cele 3 beneficii ale practicării de sport iarna: 

  • Nu te ai ca adversar decât pe tine, fără căldură și umiditate, dacă mergi până afară. Plus, aerul curat ajută plămânii și organismul. 
  • Poți lucra la exerciții mai mult timp, pentru că mai vin zile libere, serile sunt mai lungi și diminețile se luminează devreme. Mai mult decât beneficiu pentru corp, temperatura din perioada iernii este cea mai bună pentru alergat, stresul la care este supus organismul în timpul efortului fiind mai mic. Iar potrivit lui Herman Pontzer, un profesor specializat în energetică, între cinci și zece procente din caloriile arse de un corp în repaus sunt datorate termogenezei, procesului prin care corpul tău arde grăsimi pentru a-ți menține temperatura.
  • Și știi doar că mișcarea stimulează imunitatea și te ajută să previi gripa si răceala. 

Copiii care fac sport iarna: Cum îi ținem sănătoși

”Hai afară la zăpadă” vine curând ca îndemn, ”hai la săniuș” mai rar, dar se aude. 

Andu Sports adaugă și îndemnul #hailasport. Sperăm să se audă iar de pe străzi, prin geamuri aburite, în voci de copii gata să mai fie copii încă o zi până seara, fără să țină cont că e vară sau iarnă. 

Până atunci, facem sport acasă și iarna și ne asigurăm noi, părinții, că cei mici se mișcă suficient. Și în siguranță. 

Îmbrăcămintea pentru copii trebuie să fie adecvată, ca cei mici să nu transpire de cald și apoi să răcească, dar și să se muleze pe activitatea care îi va solicita. 

Este datoria noastră să le oferim cele mai bune îndemnuri și ocazii care să îi ducă și iarna spre joacă și sport. 

”Provenind dintr-o familie de sportivi, aceștia m-au îndemnat mereu să fac mișcare. Este foarte important ca familia să îndemne copii să facă sport. Sportul te dezvoltă atât fizic, cât și mental. Îți dezvoltă un caracter frumos.” Andreea Olah, fostă jucătoare la Naţionala României de baschet feminin, în interviul de pe Instagram @andusports.

Cumpărături iarna: 

Inserăm o notă specială, care să fie de ajutor, sperăm, comunității de afaceri din România. Recomandăm și noi (ca și #CumparaDeLangaTine Challenge lansat de BT, sau Local Friday în loc de Black Friday și multe alte astfel de inițiative ce te îndeamnă #cumpărălocal) 3 companii românești pe care să le sprijini. 

Ceea ce fac se leagă bine de articolul cu sport iarna, pentru că întregesc gama de activități perfecte anotimpului: sport, mâncat, citit, relaxat acasă.  

La Dedeman caută covorul perfect sau parchetul ideal pentru o renovare sau mini upgrade care să ia în calcul și sportul iarna din living sau hol, ca yoga sau fitness. Sau alergare, de ce nu.  

Alege apoi SaladBox și Cărturești pentru relaxarea de după antrenamentul zilnic. Activitățile acestea cu sănătate pentru corp și minte îți vor da un plus de valoare vieții. 

Și aduc un plus comunității afacerilor românești.

Distribuie articolul