fbpx

Termeni și Condiții

1. Definiții
2. Drepturile de proprietate intelectuală 3. Exonerare de răspundere
4. Limita accesului la site
5. Înregistrarea ca Utilizator 5.1 Abonarea la newletter
6. Livrarea și pretul
7. Garanția
8. Furnizor
9. Forța majoră
10. Soluționarea conflictelor
11. Frauda
12. Politica de retur
13. Prelucrarea datelor cu caracter personal
14. Legislație


Site-ul www.andusports.ro, denumit în continuare „www.andusports.ro”, este deținut și administrat de societatea SC HANNES M&B SRL , având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare RO 16819797 înregistrată la Registrul Comerțului Sibiu cu nr. J32/1478/2004 , cu sediul în municipiul Sibiu, str. Stefan cel Mare, nr 193 , județul Sibiu., România, Tel.: 0269232658; Fax: 0269232658; E-mail: office@andu.com.ro.
Navigarea pe site-ul www.andusports.ro urmată de Comandă echivalează cu citirea, înțelegerea și acceptarea termenilor de mai jos de către orice Client.
Site-ul www.andusports.ro își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestui site, precum și Termenii și condițiile de folosire, fără nici un fel de notificare prealabilă.
În caz de divergență sau neînțelegeri între www.andusports.ro și Client, se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul Comenzii.

1. Definiții

Contract la distanță – orice contract încheiat între profesionist şi Client în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a Clientului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.
Utilizator  – orice persoană care vizitează site-ul „www.andusports.ro
Client – persoană fizică/persoană juridică care efectuează o Comandă.
Produse și Servicii – orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Clientului.
Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Client prin care Clientul își exprimă intenția de a achiziționa anumite Produse și Servicii și să facă plata acestora.
Vânzator, profesionist – SC HANNES M&B SRL , având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare RO 16819797 înregistrată la Registrul Comerțului Sibiu cu nr. J32/1478/2004 , cu sediul în municipiul Sibiu, str. Stefan cel Mare, nr 193 , județul Sibiu., România, Tel.: 0269232658; Fax: 0269232658; E-mail: office@andu.com.ro.
Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord să vândă și să livreze Produsele și Serviciile iar Clientul este de acord să achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și Servicii.
Curier – orice persoană de drept public sau privat care prestează servicii de curierat rapid.

2. Drepturile de proprietate intelectuală

Conținutul site-ului „www.andusports.ro”: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate etc., este integral proprietatea Vânzătorului și a furnizorului său și este apărat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul Vânzătorului a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare.
Vânzătorul poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conținut al site-ului. Acest acord se aplică strict pentru conținutul/conținuturile definite, pe o perioadă stabilită în acord și doar pentru persoana/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor conținuturi, fără a putea utiliza alte conținuturi ale site-ului „www.andusports.ro”.
Utilizarea pe site-ul „www.andusports.ro” a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă, Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului site-ului.

3. Exonerarea de răspundere

Vânzătorul nu garantează că site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise de la acest site sunt fără virusi sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari. Utilizatorul folosește site-ul pe riscul propriu, Vânzătorul fiind liber de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site. Vânzătorul nu este răspunzător de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site, precum și pentru descrierile produselor prezentate pe site, acestea fiind puse la dispoziția Vânzătorului de către furnizori.
Informațiile incluse pe site au caracter informativ și sunt puse la dispoziție cu bună credință, din surse pe care Vânzătorul le consideră de încredere. În cazul în care orice informație intră sub incidența Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe, Utilizatorul este rugat să aducă acest fapt la cunoștință Vânzătorului la adresa office@andu.com.ro, pentru a putea fi luate măsurile legale necesare.
Site-ul „www.andusports.ro” își rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse și Servicii care sunt afișate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă prețuri evident eronate/derizorii pentru produse (prețuri pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumpărător cu un nivel mediu de pregătire).
Orice link-uri către alte site-uri sunt oferite numai în scopul unei accesibilități sporite a informațiilor, iar „www.andusports.ro” nu își asumă nici o responsabilitate sau răspundere pentru conținutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

4. Limita accesului la site

Utilizatorii site-ului „www.andusports.ro” pot face comentarii și orice alte comunicări, pot să transmită sugestii, întrebări sau informații, dacă limbajul acestora este civilizat, iar conținutul comunicărilor nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu tulbură în nici un fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, nu servește unor campanii de promovare care nu au legătură cu acest site, nu sunt e-mailuri în masă ori orice altă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice ori în numele oricărei alte entități vor fi raportate organelor abilitate, site-ul nostru neputând fi obligat la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicări.
În cazul trimiterii sau afișării unor materiale/documente care implică informații formulate de Utilizatori, se consideră că respectivul Utilizator garantează originalitatea lor și acordă „www.andusports.ro” dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl afișează sau îl transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încăt, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii niciunei terțe entități fizice sau juridice, site-ului nerevenindu-I nici o responsabilitate în legătură cu acest tip de informații.

5. Înregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul „www.andusports.ro”, Utilizatorul este obligat să folosească o adresă de e-mail validă, site-ul nostru putând refuza cererea de înregistrare în situațiile în care constată că a utilizat informații neconforme cu realitatea sau folosește serviciile într-un mod neconform cu uzanțele normale.
Cum comand pe acest site? Odată ce ați găsit produsul dorit, vă rugăm selectați culoarea, mărimea, precum și numărul de bucăți dorite. Apăsați buton-ul „Adaugă în coș”. Ulterior, puteți alege să continuați cumpărăturile sau să vizualizați coșul de cumpărături. La secțiunea coș de cumpărături puteți afla costul efectiv al livrării, puteți actualiza coșul de cumpărături sau puteți introduce coduri promoționale. Puteți finaliza comanda prin contul dumneavoastră de client sau fără cont de client. În orice situație, vă rugăm să completați datele persoanei fizice sau ale persoanei juridice pentru întocmirea facturii aferente comenzii. Datele de livrare trebuie să fie completate în întregime pentru a nu întâmpina dificultăți în recepționarea coletului. Butonul „Continuă” vă conduce la secțiunea alegerii metodei de transport și a modalității de plată. Pentru o comandă completă, trebuie să citiți termenii și condițiile site-ului www.andusports.ro și să bifați căsuța corespunzătoare, apoi apăsați butonul „Finalizează comanda”.
În termen de 24 ore (zi lucrătoare) veți fi contactat de unul din operatorii noștri, pentru confirmarea comenzii.

5.1 Abonarea la newsletter

Clienții se pot abona la newletter direct de pe site. Newsletterul va fi transmis către clienții abonați cu scopul de a anunța apariția noutăților, anuminte campanii de reduceri ce au loc pe site în diferite perioade ale anului, alte modificări ce pot fi de interes pentru clienți. Vânzatorul poate organiza campanii de promovare pentru abonare în vederea fidelizării clienților. Aceste campanii pot oferi anumite discounturi la abonare și vor fi evidențiate separat pe site. Campaniile de promovare pentru abonare pot fi cumulate cu alte campanii care ruleaza în aceeași perioadă pe site.

6. Livrarea și Prețul

Termenul de livrare a produselor poate varia între 2 și 10 zile, în cazul livrării prin curierat rapid, sau între 4 și 14 zile, în cazul livrării prin poștă. De asemenea, operatorul nostru va confirma data exactă a primirii coletului. Pentru comenzile telefonice, serviciul este disponibil în intervalul orar 08.00-16.00 (luni-vineri).
Prețul final plătit de Client este format din prețul produsului+cheltuielile de expediție și/sau încasare aferente. Prețurile de livrare sunt detaliate pe site, respectiv:
Livrare curierat rapid – 20 lei (daca destinatarul se afla in reteaua curierului; in caz contrar se va comunica clientului costul exact);
Pentru comenzi mai mari de 250 lei, transportul este gratuit, cu livrarea prin curierar rapid.
Toate prețurile aferente produselor și serviciilor comercializate prin intermediul site-ului „www.andusports.ro” sunt exprimate în Lei și conțin T.V.A.
Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Client o factură pentru Produsele și Serviciile livrate, obligația Clientului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.
Plata se poate face online prin card sau ramburs.

7. Garanția

Pentru produsele achiziționate din magazinul online „www.andusports.ro” se asigură garanție în conformitate cu Certificatul de garanție aferent fiecărui produs. Persoana juridică ce asigură garanția este cea menționată pe Certificatul de garanție al produsului.
Pentru a beneficia de garanție, Clientul are următoarele obligații:
produsul să fi fost cumpărat de la „www.andusports.ro” și folosit numai în scopul pentru care a fost conceput;
să respecte instrucțiunile de folosire și să utilizeze produsul conform instrucțiunilor impuse de producător;
să păstreze certificatul de garanție și documentul fiscal cu care s-a cumpărat produsul;
să păstreze ambalajul original și toate accesoriile care au venit în acesta și să le livreze împreună cu produsul în garanție.
Pot constitui cauze de pierdere a garanției următoarele: avarii sau deteriorări mecanice; lipsa sau modificarea seriei produsului; modificări ale produsului; defectarea produsă ca urmare a nerespectării instrucțiunilor de utilizare, transport, manipulare și instalare prevăzute în manualul de utilizare; inundarea, incendierea, expunerea la soare, descărcări electrice, instalări necorespunzătoare, intervenții neautorizate etc.
distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor.
Toate prevederile cuprinse în legislația în vigoare, referitoare la garantarea produselor vândute, sunt valabile, drepturile Clienților fiind integral cele prevăzute în legislația în domeniu. Garanția nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

8. Furnizor

Furnizorul site-ului „www.andusports.ro” este HANNES M&B SRL și acesta garantează în privința deținerii tuturor drepturilor de proprietate intelectuală privind produsele comercializate pe teritoriul României, a calității produselor, a autenticității mărcilor, având acceptul legal de a publica pe site informații despre produse.

9. Forța majoră

Niciuna dintre părțile contractuale nu poate fi trasă la răspundere pentru neexecutarea (totală/parțială) sau executarea cu întârziere a obligațiilor sale, dacă acestea au fost cauzate de forța majoră. Părțile își vor aduce la cunoștiță de îndată cazul de forță majoră și vor lua toate măsurile necesare în vederea limitării consecințelor evenimentului. 
Dacă în termen de 15 zile evenimentul de forță majoră nu încetează, părțile au dreptul de a denunța unilateral contractul fără pretinderea de daune-interese.
Forța majoră va fi probată conform legii.

10. Soluționarea conflictelor. Legea aplicabilă

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea română. Orice conflict apărut între „www.andusports.ro” și Clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, se apelează la instanțele românești competente de la sediul Vânzătorului.

11. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat și care expiră după o perioadă predefinită, pentru a putea beneficia de promoții sau oferte, sau orice comportament fraudulos în măsură să afecteze bunul mers al utilizării site-ului, este interzisă și va fi considerată o tentativă de fraudă. Proprietarul site-ului își rezervă dreptul de a suspenda conturile astfel create și de a retrage beneficiile aferente promoțiilor sau ofertelor în curs, de a anula contul fără preaviz, înștiințare, alte formalități sau despăgubiri.
Orice tentativă de fraudă sau orice fraudă (cum ar fi, dar fără a se limita la: accesarea datelor Clientilor, alterarea conținutului site-ului, încercarea de afectare a performanțelor serverelor, deturnarea conținutului livrărilor către terți etc.) vor fi pedepsite conform legii penale.

12. Politica de retur

Stimaţi utilizatori, vă rugăm să citiţi cu atenţie termenii şi condiţiile acestui site înainte de efectuarea oricărei comenzi. 

* Condiții de acceptare a returului: 

✔ Coletul este expediat către sediul nostru din Sibiu, strada Stefan cel Mare, numărul 193, județul Sibiu, cod poștal 550316, România, prin aceeasi firma de curierat cu care s-a realizat primirea coletului (GLS Curier), cel tarziu în a 30-a zi din momentul în care noi l-am livrat spre adresa dumneavoastră, menționată în momentul plasării comenzii pe site-ul www.andusports.com; Cererea de ridicare a coletului catre GLS va fi facuta de noi, dupa ce am fost anuntati inainte ca se doreste returnarea coletului, la numarul de telefon 0735522906; 

✔ Costurile pentru livrarea produselor nu pot fi stornate.

✔ Produsul să fie însoțit de actele de primire (factura fiscală și cererea de retur);

✔ Produsul este pus în punga primită și are atașată eticheta originală;

✔ Produsul nu este pătat;

✔ Produsul nu este rupt; 

✔ Produsul nu este purtat;

✔ Produsul nu este spălat.

✔ Restituirea banilor se va realiza abia în momentul în care produsul reintră în posesia expeditorului, ca o garanție a returnării acestuia. 

* Observații: 

✔ Cererea de retur completată va fi anexată coletului ce conține produsul în perfectă stare și factura fiscală, acestea fiind expediate destinatarului.(descarcă aici cererea de retur ).

Taxa transportului destinat returnării produsului de la adresa dumneavoastră la sediul nostru, va fi suportată în întregime de către dumneavoastră (cu excepția cazului în care produsele prezintă defecte de fabricație). 

✔ Conform legislației în vigoare, avem la dispoziție 14 zile pentru a vă restitui suma de bani ce reprezintă contravaloarea produsului returnat. 

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim o zi bună! Cu respect, echipa ANDU 

13. Prelucrarea datelor cu caracter personal

14. Legislație aplicabilă

Legea nr.365/2002 privind comerțul electronic 
Lege nr.363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor
Lege nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora
Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor
Ordonanța nr.130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță
Ordonanța nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative