fbpx

Ne face români și ne face mai buni: lista care să crească în Noul An

Ne face români și ne face mai buni: lista care să crească în Noul An

Am trecut împreună, nu doar noi românii, ci toată planeta, printr-un an greu, de încercare. Atât de greu încât și cuvintele anului au fost:

• Pandemic – ales de Merriam-Webster and Dictionary.com.
• Lockdown – A fost ales cuvântul anului de Collins Dictionary, pentru că a ajuns pe locul 1 ca număr de căutări și utilizări.
• Carantină – ales de Cambridge Dictionary.

Pe final de 2020, inspirați de ziua națională și de Anul Nou, când se fac liste de cadouri și liste de dorințe și planuri, ne-am gândit să adunăm pe o listă lucrurile care ne fac români, dar ne fac și mai buni, mai pregătiți pentru ziua de mâine și anul viitor.

Anul trecut, printre cuvintele cele mai căutate în google erau: black friday, rezultate alegeri europarlamentare, cum se manifestă gripa. Anul acesta, în aprilie lista de căutări includea: de ce nu se găsește drojdie, dezinfectant mâini, pandemie, bancă de fitness acasă. Și în ziua când scriem acest articol, Google trends listează: Handbal feminin, Autostrada Sebes Turda, Drapelul României și Monolit în top căutări.

Pentru că zilnic se petrec lucruri noi și lumea nu se oprește ca să putem trage aer în piept și să ne regrupăm, mergem mai departe. Ce putem face este să ne concentrăm pe lucrurile care ne fac să simțim spiritul de sărbătoare.

Iar mai jos, 5 dintre aceste lucruri care ne fac să ne simțim mai bine, să avem mai mult optimism și entuziasm, pentru care așteptăm anul 2021:

  1. Imnul și Drapelul României în contexte de mândrie. Și pe tine te-au trecut fiorii când ai văzut parada de Ziua României sau ai momente de liniște când auzi imnul înaintea fiecărui eveniment sportiv sau la premierea campionilor? Sau zâmbești la știri cum a fost cea despre acțiunea jandarmilor hunedoreni? Ei din anul 2012, urcă să arboreze tricolorul la cea mai mare altitudine de pe teritoriul național, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri.

Noi la Andu, tot din spirit de mândrie că suntem un brand românesc ce din 1997 realizează haine pentru români, am introdus culorile drapelului în nume.
Și nu uităm că avem o istorie ce se leagă și de vechea fabrică de confecții din Sibiu, Drapelul Roșu, la care fondatoarea brandului, Bianca Hanea și primele angajate au lucrat înainte de fondarea fabricii Andu.

Am celebrat ziua națională prin reduceri pentru români, căci ce alt mod mai potrivit de a spune mulțumesc decât a da șansa fiecăruia să încerce produsele de care suntem mândri?

2. Obiceiuri ce ne fac români, și ne fac mai buni:
Pe lista de lucruri care ne fac români sunt câteva obiceiuri pentru care suntem vestiți ca popor: să dăruim, să ne cinstim musafirii, să colindăm ca să ne regăsim și să întâmpinăm ajunul anului prin tradiții vechi și cete de colindători cum sunt cei cu “Ursul”, “Capra“, “Bunghierii”, “Căluții”, “Malanca”, “Jienii”, “Mascații”.

Anul acesta avem grijă cu cele de mai sus.
Oferim cadouri de la distanță, prin comenzi online și facem colindele la telefon sau de la distanță. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de aceste momente.

Trimite un cadou drag spre cineva iubit și cum știi că facem livrarea în maxim 48H poți să te sincronizezi ca să telefonezi cu urarea live, când ajunge cadoul tău.
Un Moș modern și obiceiuri de neoprit, pe care le adaptăm și care ne ajută să rămânem optimiști.

3. Un alt lucru ce ne crește optimismul sunt campionii români. De la cei care nu fac sport, ci știință la NASA sau în centre de cercetare și ajută la conceperea vaccinului contra COVID, la cei pentru care am scandat la meciuri: Simona Halep, Hagi, Cristina Neagu, Vlad Moldoveanu, zeci de nume pentru care suntem mândri.

Fotbal, handbal, baschet, tenis, sau sportul de acasă, să ne concentrăm pe aceste elemente de pe listele noului an, să vedem ce mai fac acești oameni ca să ducă mai departe renumele țării și cum ne mobilizează pentru a fii uniți.

De exemplu, cu sfaturi:

”Provenind dintr-o familie de sportivi, aceștia m-au îndemnat mereu să fac mișcare. Este foarte important ca familia să îndemne copiii să facă sport. Sportul te dezvoltă atât fizic, cât și mental. Îți dezvoltă un caracter frumos.” Andreea Olah, fostă jucătoare la Naţionala României de baschet feminin.

Sau cu ceea ce fac pentru noile generații și pentru noi, din experiența lor. Vlad Moldveanu, campion multiplu internațional și național la baschet, a creat alături de Andu Sports linia sport Vârful Moldoveanu.

Este brandul dedicat celor care cu ADN de campion. Pentru că vine de la un sportiv care s-a dedicat și implicat în sport. De aceea, sloganul Vârful Moldoveanu, concept de îmbrăcăminte sportivă dezvoltat de baschetbalistul Vlad Moldoveanu, este:


”Origini de campion”


Și cât de mult ne plac campionii! Mai ales când sunt ai noștri!

4. Punem pe listă și inovațiile cum doar noi ca românii am putut concepe. Și de la invențiile care acum par normale, ca avionul cu reacție sau stiloul, la cele care încă fascinează lumea și sunt preluate, ca ia și cojocul.

Facem bine să le recunoaștem și să mergem mai departe cu inovația.
Și noi la fabrica Andu din Sibiu inovăm, de mai bine de 23 de ani. Și nu facem compromisuri. Ne adaptăm (în martie-aprilie am avut 3 săptămâni în care producția noastră a fost axată pe combinezoane pentru medici) și ne reinventăm (am lansat colecția fitness pentru când #stamacasa)

Iar mândria o simțim de fiecare dată când reacțiile clienților sună așa:

5. Important să adăugăm pe lista de lucruri bune și hrana specifică românilor.
Pentru toate sărbătorile și vizitele și zilele când avem familia la masă, pentru sufletele de români care se cinstesc în jurul focurilor sau mesei, să ne concentrăm pe preparatele făcute cu grijă de mâini dibace.
Și de la mâncarea tradițională, cum este fasolea cu ciolan de 1 decembrie și mămăliga și pomana porcului și sarmalele de Crăciun și ciorba de burtă și ciorba de pește de Revelion, hrană la români sunt și lucrurile pe care le facem ca să ne susținem reciproc.

Ca inițiativele de sprijin lansate de companii, ca ajutorul pe care ni-l dăm unul altuia atunci când fiecare dintre voi #cumparalocal sau sprijină antreprenorii români.

Pe final de an, nu renunțați la acest obicei, iar noi vă mulțumim. Și vă aducem parte din lucrurile de mai sus, din fabrica noastră:

• Cadouri să țină de cald celor dragi.

Cadouri să aducă mai mult chef celor ce au nevoie.

Cadouri pufoase pentru toate zilele în care mergem la odihnă cu gândul că mâine va fi mai bine.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care ne concentrăm aici, la Andu Sports, pe final de an 2020. Ne fac români și ne fac mai buni și credem că ne putem păstra optimismul, dacă doar ne luăm puțin timp să mai trecem pe această listă lucruri bune. Pe care să le așteptăm, lucruri pentru care suntem entuziasmați sau de care suntem mândri.

La mulți ani!

Echipa Andu

Distribuie articolul