fbpx

Dacă porți haine, atunci ne pasă ce porți: haine de calitate și ce înseamnă asta pentru noi toți

articol despre haine de calitate

Dacă porți haine, atunci ne pasă ce porți: haine de calitate și ce înseamnă asta pentru noi toți

Auzim și vedem constant în descrieri, în reclame și în articole, cuvintele ”haine de calitate”. Și noi o spunem, când ne prezentăm viziunea și ce ne reprezintă aici, la fabrica Andu. Dar ce înseamnă acest lucru și la ce se raportează, dacă nu la brand, la material sau la ce știm fiecare dintre noi? 

Ești mai tentat să crezi în calitate când te bazezi pe cuvântul cuiva în care ai încredere, fie că îți este prieten, cunoscut sau influencer pe care îl urmărești sau îl citești. 

Recomandăm haine de calitate și branduri dragi, dar le alegem din imagini

Românii fac recomandări în proporție de 62%. Asta pentru că suntem consumatori mari de fotografii, iar 83% dintre noi, cei care facem cumpărături pe internet, postăm feedback pe Facebook, Instagram sau YouTube despre ceea am cumpărat. (sursa studiu GFK în bursa.ro)

Dar majoritatea, mai ales în acest context al pandemiei, cumpără online, fără a avea contact direct cu brandul respectiv, cu materialul sau textura.

Și atunci, care sunt lucrurile care ne conving de calitate, mai ales în privința hainelor care ne definesc stilul de viață și obiceiurile, de la lucru, la sport? 

Prețul?

Nu, părerea generală este că deși contează în viziunea despre un produs, nu prețul ne convinge de calitate.

Avem și noi la Andu modele de produse care au ajuns la reduceri de 70% de Black Friday, dar asta nu le-a răpit din calitate și dedicarea investită de noi în crearea lor. 

Ca acest hanorac de damă, sport, cu glugă, cu o compoziție de 95% bumbac și 5% elastan. 

Țara în care sunt produse? 

Nu neapărat, pentru că mitul hainelor turcești nu mai este ce a fost, produsele chinezești au niveluri diferite de calitate, unele de excepție, iar Germania, mulți ani sub vorba lucrului bine făcut, nu este prima la care ne gândim când alegem haine. 

Iar noi, în România, suntem recunoscuți la rândul nostru pentru lucruri pe care le facem cu suflet, așa cum este ia, din care se inspiră designeri internaționali, covoarele, bijuterii și textile pentru decorațiuni.  

Iar Andu s-a poziționat mereu ca producător român mândru de ceea ce realizează, de la hainele sport, la pijamalele pe care le-am produs de la început.  

”Pentru ca avem încredere în ceea ce producem, pentru că noi credem în România și pentru că știm că nu suntem cu nimic mai prejos decât concurența externă.” Andu Hanea, CEO Andu Sports.

Atunci alegem Brandul? 

Uneori legat de preț, alteori de temeri de copiere, nici MARCA nu este un indicator al calității. 

Conform unui studiu MKOR Consulting din 2019, Calitatea și Brandul reprezintă abia al patrulea criteriu de care țin cont consumatorii atunci când aleg un magazin de fashion online. 

Haine de calitate și cum le recunoaștem, cu sfaturi de la cei care sunt ascultați

Într-un studiu interesant realizat de CURS în septembrie 2020, pe 1067 de respondenți români, vedem că 47% consideră că principalul dezavantaj al comerțului electronic este imposibilitatea de a vedea sau testa în prealabil produsul.

Așadar recunoaștem problema, dar o ignorăm tot mai des, din considerente ca cele de mai jos, ce fac ca piața de e-commerce din România să fi crescut până acum cu 30% față de 2019. 

Și un alt motiv este, așa cum spuneam mai sus, că ne bazăm pe recomandările pe care le primim. 

Vorbeam de influenceri pentru că, așa cum spune și o statistică din start-up.ro, din studiul realizat de GfK, mai mult de 80% dintre români aleg magazinul online de haine în funcție de postările întâlnite pe rețelele de Social Media ale brandurilor, prietenilor și influencerilor.(foto @larisa.chinces)

Dar toate acestea se petrec în contextul în care, spune un articol scris de Florin Grozea pentru Republica, 47% din utilizatorii de pe Instagram din România își cresc numărul urmăritorilor artificial. 

Pe scurt atunci, cum alegem haine de calitate și branduri care să ne aducă valoare? 

1.Putem asculta în continuare părerile celor din media, dacă sunt avizate. Vali Petcu, alias zoso.ro, blogger cu peste 15 ani de scris la activ și o comunitate de aproape 50000 de oameni care îl citesc, ne spune despre hainele de calitate: atenție la cusături (să fie drepte, fără fire ieșind din ele și relativ trainice), să verificăm croiala, faptul că materialele sunt decente și să ne gândim bine la preț versus valoare. 

Iar despre influenceri care îți recomandă lucruri, și online shopping, spune așa: 

Este motivul pentru care și noi la Andu Sports am dezvoltat linii de echipamente cu Origini de campion. 

 Echipament  sportiv, și de stradă, dedicat pasionaților de sport și pentru care calitatea hainelor vine din calitatea oamenilor implicați cu pasiune, cu ani de experiență și cu propriile valori în dezvoltarea liniei. 

Vlad Moldoveanu și Andu Sports au lansat linia Vârful Moldoveanu cu aceeași imagine în minte, a clientului care cumpără conceptul unui sportiv autentic. 

 

2.Învață să descoperi sfaturi pentru a cumpăra haine de calitate scumpe, dar la preț bun, așa cum recomandă în 5 pași avetisiperoz.ro. 

Iar pentru celelalte lucruri pe care le alegi….

3. #cumpărălocal, mai mult decât pentru a te alătura spiritului național de susținere a firmelor locale, alege local pentru că acești producători nu își permit să nu livreze cele mai înalte standarde.

Ceea ce fac este cartea lor de vizită, iar renumele le crește în comunități mici, de pasionați care le respectă modul de lucru. 

Interesul pentru lucrurile făcute temeinic, handmade sau prin procese vechi, a crescut enorm. La fel și orientarea spre oamenii din spatele brandurilor, cei care creează, lucrează și se dedică lucrurilor bine făcute. 

4. Să ascultăm oameni care, după 45 de ani în domeniu, ne spun asta despre ce este o haină de calitate:

”În primul rând contează materialul din care provine. Apoi calitatea cusăturilor. Ca să nu plesnească și să aibă rezistență, de la primul om care lucrează la piesă, până la ce ață alegem pentru coasere, în funcție de material, totul contează.”

Sfatul vine de la doamna Teodora, parte a echipei Andu Sport Sibiu alături de care produce haine românești de 23 de ani. 

Și de unde știi că ai ales ce trebuie?

Treningurile nu fac genunchi, bumbacul are lycra, materialul este tratat foarte bine, și mai ales, croiul clasic ne ajutăm să avem măsuri pentru toată lumea, de la mic la XXL. Oricine vede produsele în magazinul Andu cu siguranță își găsește ceva.”

Andu Sports vinde acum aproape exclusiv online (cu un magazin fizic în Sibiu), adaptați la tendințe și la o dezvoltare durabilă. Dar chiar dacă n-am mutat în online, ne recomandă ani de zile în care clienții au simțit în magazine calitatea hainelor, echipamentelor și a oamenilor din echipă. 

Așadar, când mai auzi ”haine de calitate”, întreabă-te cine le recomandă, cât a purtat acea haină, ce material și cusătură o recomandă, nu ce design, și mai ales, dacă va exista în garderoba ta și peste 1 an. Un test al rezistenței care te va determina să cumperi iar, din același loc. 

De 23 de ani, Andu Sports este un brand românesc ce produce articole vestimentare din fibre naturale și cu viziune de viitor. Iar viitorul se construiește zilnic, prin echilibrul între ce promiți și ce oferi: 

”Afacerea noastra trebuie să rămână una “curată” atât pentru mediul înconjurător cât și din punct de vedere al eticii de lucru.”

Distribuie articolul