fbpx

RECOMANDARE DE WEEKEND-FITWALKING

RECOMANDARE DE WEEKEND-FITWALKING

Nu-ți place nici să alergi, nici să pedalezi, nici să te aventurezi pe potecile montane…iar despre mersul la sală nici nu mai vorbim….pentru ca iți dorești totuși să faci sport, îți propunem pentru zilele de weekend în care nu vrei să stai în casă, fitwalking.

Este o activitate nouă, destinată oricui, și care poate deveni un înlocuitor cu succes pentru exercițiile cardio sau pentru alergare. De asemenea, este o disciplină sportivă care pune accent foarte mult pe starea desănătate a persoanelor care o practică, neavând un caracter competițional.

Termenul este format din două cuvinte: “fitness” (în formă) și “walking”( mers pe jos). În traducere, înseamnăarta de a umbla pentru a te menține în formă.

Viteza de deplasare este de 7-9 km/h, oscilația mâinilor față-spate și postura(spate perfect drept, cu mușchiiîncordați), sunt câteva caracteristici care diferențiază această activitate de plimbarea normală.Bustul trebuie menținut cât mai sus, aplecat spre în față, pentru a nu împiedica procesul de respirație.Umerii se păstrează cât mai relaxați, iar balansul bratelor trebuie să fie cât mai firesc.

Practicat în maniera corectă și regulată, are efecte vizibile asupra calității vieții, cea mai importantă fiind sănătatea. De asemenea, are acțiune tonifiantă, favorizează procesul de slăbire și îmbunătățește capacitatea cardiacă.

Fără îndoială, are beneficii care se răsfrâng și asupra esteticii, nu numai sănătății fizice și psihice.

La acest tip de activitate, încălțămintea și îmbrăcămintea sunt doi pioni principali. Trebuie să te simți confortabil în echipamentul pe care îl porți, astfel încât să fii capabil să îți duci exercițiul de mișcare la bun sfârșit.

Bumbacul este cel mai indicat în acest caz, deoarece facilitează mișcarea și permite pielii să respire și să rămână proaspătă și catifelată.

Distribuie articolul