IMPORTANȚA ALEGERII CORECTE A UNUI ECHIPAMENT SPORTIV

IMPORTANȚA ALEGERII CORECTE A UNUI ECHIPAMENT SPORTIV

Faceți sport o dată – de două ori pe săptămână? Poate chiar de mai multe ori, dacă aveți abonament la o sală? Sau vă place să ieșiți la o alergare din când când? Eventual la un fotbal cu prietenii, în cazul băieților?

Dacă faceți mișcare în mod regulat, atunci e bine să știți că e foarte important să vă alegeți un echipament sportiv corect adaptat nevoilor dumneavoastră, nu doar gusturilor estetice.

importanta echipamentului sportiv andu

Bumbac

Poate ați auzit  și despre discuțiile legate de fibre sintetice versus bumbac și cum primele câștigă tot mai mult teritoriu în fabricarea echipamentelor sportive de înaltă performanță. Cheia este tocmai aici, la performanță vs. sport de masă. La Andu ne-am propus să comercializăm în principal produse și echipamente sportive fabricate din bumbac moale, de calitate, care vin cu o o serie întreagă de avantaje net superioare față de restul articolelor sportive. De ce? Haideți să vedem câteva motive:

  • Produsele din bumbac, fiind fabricate din fibre naturale, nu sunt nocive pielii. 
  • Articolele de sport din bumbac de la Andu nu sunt tratate chimic, cum sunt unele din produsele fabricate din fibre sintetice.
  • Produsele din bumbac absorb mult mai bine transpirația, iar astfel corpul nu capătă miros neplăcut.
articole sportive din bumbac andu
  • Obiectele vestimentare Andu sunt ușoare și conferă o foarte mare lejeritate în mișcare.
miscare in echipamente sportive andu

Fibre sintetice

Dacă vorbim despre echipament sportiv din fibre sintetice, atunci trebuie spus că el se recomandă sportivilor de carieră.  Aici intervin alte tipuri de antrenamente, alte grade de solicitare a corpului uman. La Andu am ales să producem aceste articole exclusiv pentru cluburi sportive și nu le comercializăm în magazinele proprii. De ce? Iată din nou câteva motive care să vină în susținerea abordării noastre:

  • Aceste articole sunt cele mai ușoare, pentru că în momentul efortului nu absorb transpirația.
  • Adesea sunt folosite din cauza culorilor foarte stridente în care sunt inscripționate.
  • Proveniența sintetică a fibrelor poate diferi foarte mult. De la produse complet dăunătoare pielii, până la articole care sunt prietenoase pielii, însă trebuie menținut un standard înalt a calității materialelor folosite.

În fine, indiferent de compoziția materialului pe care îl alegeți, un alt aspect de care trebuie să țineți cont este croiul articolelor vestimentare sport. Fiecare sport, fiecare tip de mișcare are articole sportive adaptate pentru a corespunde nevoilor, adică pentru a vă permite să efectuați tipul de mișcări dorite cu lejeritate, în condițiile asigurării protecției de care anumite părți ale corpului au nevoie. 
Tot ca parte componentă a confortului și cusăturile reprezintă un reper demn de luat în calcul. Trebuie să știți că există cusături care sunt acoperite, pentru a nu jena pielea sau cusături elastice pentru a conferi elasticitate produsului.

Distribuie articolul