BUMBACUL, IMPORTANT PENTRU UN SPORTIV

BUMBACUL, IMPORTANT PENTRU UN SPORTIV

Ești sportiv de performanță? Sau poate doar îți place să faci mișcare, pentru a avea o sănătate de fier. Indiferent de categoria în care te încadrezi, trebuie să știi că un simplu tricou poate să îți garanteze relaxare și confort sau, la polul opus, stres și disconfort.

sportiv de performanta  andu

Extrem de important este următorul aspect: din ce fel de materiale este confecționat tricoul respectiv. Sau treningul respectiv. Noi vă recomandăm bumbacul. Și nu orice fel de bumbac, ci cel pieptănat.

Chiar dacă vremea este caldă sau afară e răcoare, chiar dacă antrenamentele se desfășoară în interior sau în exterior, materialul din bumbac este foarte confortabil, moale și plăcut la atingere. De asemenea, oferă lejeritate mişcăriilor.

productie debmbac

Bumbacul este o fibră naturală recoltată din planta de bumbac. Este una dintre cele mai vechi fibre cultivate uman, cu urme de peste 7.000 de ani recuperate din siturile arheologice. Bumbacul este una dintre cele mai folosite fibre naturale existente în prezent. Mii de hectare de teren, la nivel global, sunt dedicate producției de bumbac. Pentru ca fibra de bumbac să fie transformată în fir este nevoie de o succesiune de operații tehnologice, în urma cărora să rezulte un fir cu proprietățile dorite. După recoltare, bumbacul trebuie pieptănat pentru a îndepărta semințele. Această modalitate a fost utilizată până la invenția ginului de bumbac, care separă rapid semințele din fibre și piepteni pentru filare. În timp ce o singură fibră nu este foarte puternică, atunci când mai multe fibre ondulatoare sunt întinse și răsucite împreună, ele formeaza un fir puternic, neted, care poate fi ușor tricotat sau țesut, precum și vopsit.

Bumbacul permite pielii să respire și este potrivit pentru o piele sensibilă. Nu ai de ce să îți faci griji pentru iritații, bumbacul prelucrat de noi nu trece absolut niciodată print-un procedeu chimic, ci doar prin niște tratamente care nu permit țesăturii naturale să se micșoreze după spălări repetate și își păstrează culoarea.

Dacă știți să aveți grijă de produsele noastre, să respectați indicațiile de spălare înscrise pe etichetă, și ele vor avea grijă de dumneavoastră mult timp.

ingrijire bumbac

Distribuie articolul